Heikki Sairanen

Kansan Uutiset hurahti 9/11 -salaliittoteorioihin

Kansan Uutisissa Peik Johansson kirjoittaa Muhammed-provosoijat ja provosoidut raportoivassa hengessä seuraavasti 9/11: Explosive Evidence – Experts Speak Out -elokuvasta:

 

Kyseessä on puolentoista tunnin mittainen dokumenttielokuva vuoden 2001 syyskuun 11. päivän tapahtumista ja etenkin New Yorkin World Trade Centerin kaksoistornien ja vähemmän tunnetun WTC:n rakennuksen 7:n tuhoutumisesta.

Dokumenttielokuvassa haastatellaan kymmeniä asiaan perehtyneitä arkkitehtejä, insinöörejä, fysiikan tutkijoita ja rakennuspurkuasiantuntijoita, jotka kaikki omalta osaltaan osoittavat, että Yhdysvaltojen viranomaisten teettämät raportit tornitalojen romahduksista eivät kestä tieteellistä tarkastelua. 

Useat haastateltavista toteavat heti alkuun, että he eivät kannata salaliittoteorioita, mutta olisi tärkeää selvittää, mikä todella sai WTC:n tornitalot romahtamaan – tai itse asiassa räjähtämään. Useimpien johtopäätös näyttää olevan se, että talot räjäytettiin.

Jutun pointti on jossain muualla, mutta mielestäni tällainen väitös vaatisi vähän pohdiskelevampaa sävyä. Jutussa esitetään ikään kuin referointina väitteitä, jotka ovat ilmeisen vääriä. Herkästi olisi kuvitellut tällaisen viimeistään jäävän päätoimittajan kontrollissa kiinni.

9/11 -salaliitoissa ei oikein ole mitään järkeä eikä erityisesti niistä, jotka keskittyvät talojen räjäytyksiin lentokoneiden törmättyä. Edes vähän uskottavaa olisi väittää Bush nuoremman hallinnon katsoneen muualle tietoisesti. Nyt kuitenkin mennään ihan vaan överin tyhmälle seudulle. Koko jutustahan puuttuu motiivi täydellisesti. Miksi räjäyttää rakennuksia, jos kuitenkin suuri joukko amerikkalaisia on jo kuollut ja motiivi sotiin luotu? Toki tähänkin kysymykseen on yritetty vastata, mutta aika heiveröiseksi ja sekavaksi jää vastausten kirjo.

En osaa sanoa, onko asiantuntijoiden kuljettaminen kameroiden eteen se juttu, mikä on sokaissut kirjoittajan. Tässä tapauksessa olisi kannattanut vähän googletella ennen kirjoittelua. Netti on pulollaan hyviä luonnontieteitä ymmärtävien ihmisten kirjoituksia, joissa kumotaan väitteet. Esimerkiksi Popular Mechanicsin juttu on varsin vakuuttava.

Vähääkään asiaa rauhallisesti ja intoilematta miettivä päätynee siihen, että todennäköisempi teoria on, että asiat menivät aikalailla niin kuin kerrotaan. Hallinto olisi saanut terroristit kiinni, jos se olisi toiminut paremmin. Tässäkin tapauksessa salaliittoteoria jää kakkoseksi kädetys-teorialle.

Jon Ronson huomio hillittömän hauskassa ja älykkäässä kirjassaan Them, että salaliittoteoriat yhdistävät nykymaailman tunnetuimpia ääriliikkeitä. Sekä äärifundamentalistista muslimia ja Yhdysvaltain äärioikeistolaisinta white power -jengiä yhdistää usko siihen, että joku päättää asioista jossain vallan kabineteissa. 9/11 -salaliitot ovat iskeneet tähän porukkaan hemmetin hyvin ja uskomukset ovat levinneet siellä laajalle. Teoriat vaihtelevat tietenkin jostain kontrolloiduista räjäytyksistä hologrammilentokoneisiin.
Maailmalla on tehty lukematon määrä dokumentteja, jotka kieltävät ilmastonmuutoksen. Kansan Uutiset on tietääkseni jättänyt käsittelemättä näitä dokumentteja vain siksi, että kyseiset teokset ovat preudotieteellistä sopaa. Miksi nyt on poikettu linjasta?  Ja jos aiheesta olisi kirjoitettu, olisiko mukaan laitettu edes selitys siitä, mikä lienee asian todellinen tila?

Minusta humpuukiin pitää ottaa nollatoleranssi. Näin voi ryhdikkäästi olla tieteen puolella johdonmukaisesti. Salaliittoteoriat ruokkivat ääriajattelua ja tekevät helpommaksi alkaa nähdä päättäjät ja kanssaihmiset jonkinlaisena lampaina, jotka estävät totuuden näkijöitä. Kun tähän lisätään kaikenlaisia joukkoilmiöitä, voi homma lipsua jopa väkivallan puolelle.

Kansan Uutisilla olisi nyt selitettävää. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Mika Virtanen

Israel teki 9/11-iskut.

Yhdysvalloissa pidätettiin yli 40 israelilaista iskuihin liittyen. WTC-rakennukset olivat juutalaisen Larry Silversteinin omistamia, joka on jäänyt valheista kiinni ja sai hyvän tilin vakuutuksesta terroritekoa vastaan. "Sattumalta" Larry ei myöskään mennyt kohtalokkaana syyskuun 11. päivänä töihin..

Israel pääsi teoistaan kuin koira veräjästä, koska juutalaiset hallitsevat Yhdysvaltoja. Heidän valtansa perustuu tiedotusvälineiden hallintaan, rahaan ja lobbausvoimaan. AIPAC on vaikutusvaltaisin lobby Yhdysvalloissa ja presidentti ehdokkaat käyvät siellä matelemassa juutalaisyhteisön edessä luvaten lisää tukea Israelille (aseita & rahaa) ja ennenkaikkea hyökkäystä Iraniin, jota Israel on jo vuosia osoitellut sormellaan.

Obama tai Romney, kumpi nyt valitaankaan on juutalaiseliitin asettama nukkepresidentti. Kummallakaan ei ole suurissa kysymyksissä mitään eroa keskenään. Molemmat lupaavat lisää kulutusta ja lisää sotia Israelin iloksi.

Silmiä avaava video:
http://www.youtube.com/watch?v=IqM2EXFdOnM

Käyttäjän heikkisairanen kuva
Heikki Sairanen

Hienoa, että tarjoat tällaisen selvän esimerkin siitä, miten sekaisin monet tyypit ovat.

Se on jännä kuinka se hyökkäys Iraniin jotenkin vaan kestää. Pitkä viive nukkepresidentin ja AIPACin välillä?

Mika Virtanen

Mistä luulet Libyassa ja Syyriassa olevan kyse? Uskotko oikeasti, että diktaattorit menevät aina tilauksesta sekaisin, kun lännen sotahankkeet etenevät? Kannattaisi ehkä seurata uutisia muualtakin kuin ns. valtamediasta, niin et olisi aivan täysin yksipuolisen tiedon varassa.

Seuraa huviksesi vaikka Russia Today uutisointia, niin huomaat liikkeellä olevien tarinoiden poikkeavan huomattavasti toisistaan.

Millä logiikalla minä olen sekaisin? Koska en usko, mitä viranomaiset ja media väittää? Olisi mielenkiintoista kuulla perustelut näille loukkaaville väitteillesi, että olisin jotenkin sekaisin. Onko sinussa ajatuspoliisin vikaa? Jos joku on erimieltä asioista, niin hän on päästään vialla?

Oletkohan sinä sovelias henkilö päättämään kenenkään asioista, kun tahdot leimata eri mieltä olevat hulluiksi. Minä voin sentään perustella väitteeni, mutta sinun "oikeassa oleminen" ja mielenterveys näyttää perustuvan valtamedian myötäilyyn.

Kauko Liito

Esittääkö blogisti sensuuria? Salaliittoteorioiden ja kaiken muunkin teoretisoinnin kieltämistä. Kuulostaa sairaalta natsismilta, mutta siinähän ei olekaan mitään uutta vihreiden kohdalla. Vihreys ja natsismi ovat sisaruksia.
Totaalisen sensuroinnin jälkeen lukisimme absoluttisen tieteellisen totuuden vain Vihreästä langasta.

Viherpiipertäjänä ja puolueenne johdon omatessa tosi kiinteät suhteet tsetsenialaisiin äärimuslimeihin niin blogistin lienee aivan turha vinkua mitään ääriliikkeistä. Tämä housuunsa paskoneen everstin tytär Hautala ja presidenttiehdokkaanne Haavisto ovat suorastaan innokkaita tsetseeniterroristien tukijoita, siis mm näiden Beslanin lasten lahtaamiseen syyllistyneiden terroristien tukijoita. Linkki videoon Children Of Beslan:

http://www.youtube.com/watch?v=p4sPt5yvf64&feature...

Kysymys kuuluukin onko viherpiipertäjillä minkäänlaista omaatuntoa, hävetkää saatana jos hävetä osaatte.

Käyttäjän heikkisairanen kuva
Heikki Sairanen

No en esitä sensuuria. Esitän sitä, että tyypit toimisivat niin kuin toimittajien kuuluu.

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen

onneksi, Totuus ei pala tulessakaan! Eikä terroristin passi..

Mika Virtanen

Vähän selvennystä mediauskovaisille:
http://www.youtube.com/watch?v=Q7pGEgTQJng

Ja Heikki Sairanen nauraa meille, kun me kyseenalaistamme tämän tarinan?

Toimituksen poiminnat