Heikki Sairanen

Päivä jolloin perusuomalaisten naamiot putosivat

  • My Mask by Nasir Nasrallah
    My Mask by Nasir Nasrallah

Eilen tapahtui Jyväskylässä puukotus, josta varmasti kaikki lukijat jo valmiiksi tietävät. Joukko natseja yritti hyökätä sisään vasemmiston tilaisuuteen, jossa käsiteltiin äärioikeistoa ja sen väkivaltaisempia puolia. Nujakassa lopulta näistä natseista yksi puukotti järjestyksenvalvojaa.

Kansanedustaja Immonen Hommaforumilla reagoi nopeasti. Onnistui yhdistämään äärioikeiston ja äärivasemmiston yhdeksi jutuksi antaen kuvan, että tapahtumassa olisi kaksi tasavertaista ja tasapahaa osapuolta “kahakoimassa”. Kokonaan Immoselta unohtui, että puukkoa oli heilutellut vain yksi osapuoli ja puukosta oli saanut ihminen vain toiselta puolelta. Voi ajatella, että äärivasemmisto ja äärioikeisto ovat epäkuvaavia termejä, mutta selvästi väkivaltaisen osapuolen yhdistäminen rauhanomaisesti toimivaan osapuoleen on loukkaavaan. Tärkein unohdus hänellä oli sen unohtaminen, että puukko oli osunut ihmiseen. Väkivallan tuomitseminen erityisesti kun se loukkaa ihmisten oikeutta kokoontua rauhallisesti pitäisi olla kansanedustajalla ensimmäisenä mielessä eikä ainakaan sen, miten uhreista tehdään syyllisiä.

Perussuomalaisten toinen varapuheenjohtaja Eerola näki suurimpana ongelmana Facebook-reagoinnissaan, että natsit eivät päässeet sisään ja antoi ohjeet, kuinka natsit seuraavalla kerralla pääsisivät sisään. Eerolaltakin unohtui, että ihmistä oli lyöty puukolla. Eerolassa on se mielenkiintoista, että hän kuuluu siihen joukkoon, joka yleensä kokee itsensä sananvapauden marttyyriksi. Hän kokee, että hänen sananvapautta on loukattu milloin missäkin. Ja yleensä hänen sananvapauttaan pitäisi vahvistaa. Eerola ei kyennyt noudattamaan Kultaista käskyä vaan kun hyökkäys sattui kohdistumaan hänen poliittiseen vastapuoleensa ja heidän sananvapauteensa, jätti Eerola puolustamisen sikseen. Voisi ehdottaa, että sananvapausmarttyyrikortti pitäisi takavarikoida niiltä ihmisiltä, jotka eivät kykene sananvapautta puolustamaan, kun heidän poliittisten vastustajiensa sananvapautta uhataan.

Urjalan kunnanhallituksen perussuomalainen puheenjohtaja Pauli Leila taas ajoi toisaalla Jaguaarilla naisen yli, tänään vastasi Thaimaasta puhelimeensa ja syytti koko jupakasta vapaamuurareita. Ajatelkaa nyt. Mies ajaa Jaguaarilla. Vastaa Thaimaasta. Löytää sentään itsestään vielä ripauksen populistia ja näin syyttää vapaamuurareita.

Ei ollut tämä hyvä päivä perussuomalaisille. Perussuomalaisten naamarit putosivat. Alta paljastui aika synkkiä juttuja. Perussuomalaisilla olisi tänä päivänä peiliin katsomisen paikka. Perussuomalaistenkin pitäisi nähdä, ettei väkivaltaa pidä suvaita koskaan. Omaa poliittista ajattelua likellä olevien tahojen väkivaltaisuudelle voi ehkä tehdä jotain. Heidän pitäisi myös nähdä, että heidän sananvapauden puolustaminen tarkoittaa sen puolustamista aina ei vain silloin, kun joku haluaisi sanoa jotain maahanmuuttajista. Jaguaariselkkauksen oppitunti ei ole niin ilmeinen, mutta ehkä jaguaarikuskinkin pitäisi aloittaa miettimällä ensin sitä, mitä itse tekee ja vähän vähemmän hakea syytä muista.

Ei voi syyttää vapaamuurareita, jos oma naama on vino.

 

Kuvalähde: My Mask by Nasir Nasrallah, CC BY 2.0

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Perussuomalaisten reaktio oli kyllä yllätys. Puolue on siirtymässä oikeistopopulismista jonnekin muualle. Patriootit eivät voi olla niin tärkeä äänestäjäryhmä että niitä olisi tässä tarvinnut kosia. Tuskin ne myöskään puolueen sisällä suuremmin painostavat. PS on siirtymässä ideologiseen suuntaan ja haluaa enen kaikkea asettua niin kauas vasemmistosta kuin mahdollista.

Käyttäjän heikkisairanen kuva
Heikki Sairanen

Aika helppoon menivät minusta. Kertonee siitä, että osalla on ihan oikeasti ollut sympatiat aika vinksallaan.

Käyttäjän PetriEskelinen kuva
Pedro Esko

"Nujakassa lopulta näistä natseista yksi puukotti järjestyksenvalvojaa." Peiliin katsomisen paikka. Paremmin ilmaistuna: Nujakassa lopulta yksi kolmesta sisäänpyrkijästä puukotti järjestyksenvalvojaa. Mistä tunnistat natsin?

Ootko muuten huomannut, että yleensä hymyyn vastataan hymyllä, puheeseen puheella ja huuteluun yleensä huutelulla. Tietenkin asiattomuuksiin asiattomuuksilla ja yleistyksiin agressiolla, jos toisen identiteetti yritetään antaa ylhäältä ja heti perään mustamaalata se.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #34

"Päivä jolloin perusuomalaisten naamiot putosivat"

Aloittaja pääsi karusellin ykköseksi raflaavalla otsikolla, jossa lokeroi kaikki Perussuomalaiset hienosti samaan kastiin esillä olevien patrioottien kanssa.

Ei ihme että väkivalta nousee, kun yksittäisten tekojen takia aletaan leimaamaan koko yhden puolueen kannattajat ja jäsenet! Leimaamisen sijaan asioista voisi keskustella järkevästikin, mutta kun silloin ei varmasti pääsisi karusellin ykköseksi!

Käyttäjän heikkisairanen kuva
Heikki Sairanen Vastaus kommenttiin #69

Heti kun perussuomalaiset johtaville paikoille ihmisiä, jotka osaavat reagoida väkivaltaan vakaasti ja tuomitsevasti ilman outoa selittelyä, ei tarvitse tällaisia kirjoituksia kirjoittaa.

Missään kohti en vedä tuota pakettiin vaan voivottelen reagoinnin täydellistä tunnetajuttomuutta. Vastaukset ovat olleet niin huonoja, että väistämättä ihmettelee, miten tyypit ei vain osaa.

Eerolan kirjoitukseni jälkeen antama lausunto, jossa juttua epäillään mainostempuksi alittaa kaikki jutussani esittämäni huonot teot ja lausunnot sitä paitsi aivan selvästi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #70

Raflaavalla otsikollasi rinnastat kaikki Perussuomalaisten kannattajat ja jäsenet näihin patriootteihin, mikä on mielestäni aivan posketonta vihapuhetta. Mutta eihän se teitä vihreitä häiritse, eiväthän säännöt ole samat teidän kohdalla, kuin tavallisen perussuomalaisen kansalaisen kohdalla.

Leimaat siis koko yhden puolueen jäsenet raflaavalla otsikollasi, muutaman patriootin tekojen vuoksi ja minä henkilökohtaisesti Perussuomalaisen puolueen jäsenenä katson että vihapuheesi kohdistuu myös minuun. Ja toivoisinkin että jos tässä maassa vihapuhe on kielletty, niin sinut laitettaisiin blogikirjoituksestasi henkilökohtaiseen vastuuseen vihapuheista jokaista Perussuomalaisen puolueen niin kannattajaa kuin jäsentäkin kohtaan.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #74

Ei ole vihakirjoittelua kirjoittaa totuuksia. Tänäänkin minua syytettiin eräässä aivan toisessa keississä ja uhattiin kunnianloukkaussyytteellä, vaikka vaan oikeasti toteutuneista asioista kirjoitin. Ei kannata toimia niin, että siitä kirjoittamalla voi saada annettua todella huonon kuvan itsestään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #84

Saara Huttunen: "Ei ole vihakirjoittelua kirjoittaa totuuksia."

Jos yksittäisten tekojen takia minutkin laimataan Perussuomalaisen puolueen jäsenenä, niin mielestäni kirjoitus ei ole lähelläkään totuutta! Mutta eihän se teitä Saara Huttusia häiritse, pääasia että saatte leimata ihmisiä puoluekannan takia! Ja mitä pahemmin pääsette leimaamaan, sen onnellisempia teistä näköjään tulee. Tekonne on kuitenkin mielestäni erittäin vinoutunutta!

Jani Heinonen Vastaus kommenttiin #74

Linjakasta puhetta sananvapauspuolueen jäseneltä.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #69

Tässä nyt puolue leimattiin puolueen kansanedustajan puheiden perusteella. Pitäisiköhän puolueen kansanedustajien vähän paremmin miettiä mitä sanovat?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #77

Pitäisikä jonkin puolueen edustajan sananvapautta rajoittaa, vai pitäisikö olla leimaamatta koko puoluetta?

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #79

Ei sananvapauden rajoittamisesta kukaan ole mitään puhunut, vaan siitä, erityisesti puolueen kansanedustajan kannattaa miettiä sanomisiaan kahteen kertaan ennen kuin möläyttää jotain.

Niko Nurminen

Pisteet täältä edistyspuoluelaiselta hyvästä ja ytimekkäästä tekstistä! Persut ovat kovasti vetäneet marttyyriroolia päälle, (kuten omassa eilen kirjoittamassani blogissa) mutta Eerola esimerkiksi hyvin näytti, missä todella mennään.

Pertti Kostiainen

ettekös te itse ole ollut syyttämässä ja syytätte persuja tostakin? tommoinen pistää teidät itsenne outoon valoon. ettekö tykkää että asiat pitää selvittää ensin ennen kuin aletaan toisia syyttään? eikös persut ole vasemmistoa? ainakin ne puhuu pienen ihmisen puolesta, joten näin oletan.

Touko Apajalahti

Ei käsittääkseni kukaan ole perussuomalaisia iskusta syyttänyt.

Käyttäjän heikkisairanen kuva
Heikki Sairanen

En syytä tekstissä enkä muutenkaan perussuomalaisia iskusta.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Kaikkea sitä kuulee, edelleen.

Petri Haapa

Höh, ei kukaan ole persuja mistään syyttänyt, Pertti. Itse he ovat jälleen kerran uhriutuneet.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Kyllä tosiasiat saa aina sanoa (ja uutiset linkata) eikä se ole syyttämistä ja haukkumista. Ja persut eivät ole vasemmistoa. Tosiaankaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei SVL näyttäisi olevan kovin lähellä PS:ää. Eerolallehan tämä on tietenkin raskauttava FB möläys. Taitaa kaveri kokeilla kuinka pitkälle Soinin pinna kestää?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vastarintaliike

Jouni Nordman

Itse kun luin Eerolan fb tekstin, niin en millään siitä saanut sitä kuvaa että hän olis yllyttänyt uuteen tekon. Vaan kertoin miten päästään tämän kaltasiin tilaisuuksiin sisälle, ilman tollasta selkkausta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Siis että puukko povessa ja siviilit päällä?

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #52

Juuri noin, eli pahintahan on, jos kritisoja on tyynen rauhallisesti ja pysty kaikki esitetyt väitteet kumoaman.

Touko Apajalahti

Kuinka vaikeata olisi ollut vain todeta, että hei, meidän perussuomalaisiin arvoihin kuuluu, ettei kehenkään kohdisteta väkivaltaa ja että sananvapautta ei saa uhata millään tavoin. Ilmeisesti joillekin liian vaikeaa.

Käyttäjän heikkisairanen kuva
Heikki Sairanen

Sen pitäisi olla niin helppoa, kun tekijät ei kai edelleenkään ole perussuomalaisia.

Outoahan tässä on, että defenssit tulevat päälle täysillä, vaikka eivät itse ole syyllisiä!

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

No näin se on, ettei väkivalta kuulu perussuomalaisiin arvoihin. Kukaan ei ole vain kysynyt esimerkiksi minulta sitä.

Olen nähnyt kaikenlaisia muita kysymyksiä, väitteitä ja toteamuksia; joihin olen pyrkinyt antamaan mahdollisimman seikkaperäiset vastaukset ja havainnot.

Joku viesti oli, missä minua puhuteltiin, että eikö voitais vaan sopia, ettei mitään tapahtunut ja jotain sellaista. Siihen vastasin, että ei voida. (Tapahtunuthan oli jo, sangen ikävä välikohtaus.)

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa

Jossain tapahtuu jotain tyhmää ja päivystävä vihreä on valppaana. Nettipoliisina hän käy läpi Savukosken varavaltuutetuista lähtien kaikki persut jos joltakin lipsahtaisi vaikka joku typeryys. Sitten sitä retostelemaan sosiaaliseen mediaan ja avot kun on hyvä olo....Itse tapahtumastahan ja sen varsinaisista tekijöistä ei ole mitään väliä. Pääasia on mitä persut sanoo.

Käyttäjän heikkisairanen kuva
Heikki Sairanen

Jos ei sanois niin tyhmiä, niin olisi helpompaa. Toinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja kunnanhallituksen (kai tuore!) puheenjohtaja eivät ole ihan mitä vain tyyppejä.

Itse uskon siihen, että sanoilla on merkitystä.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa

Kommentit kertovat kyllä kaiken lausujistaan eli tyhmiä ovat. Sanojen merkityksestä olen samaa mieltä jopa lausumattomien. Mutta nämä typerät kommentit eivät edusta mitään "persut" nimistä ihmisjoukkoa vaikka kommentoija siihen ryhmään kuuluvatkin.
Jos Vihreät olisivat yhta aktiivisia globaalin ilmastonmuutoksen torjunnassa kuin persujen sanomisien kyttäämisessä olisi maapallo jo jäähtynyt monta astetta.

Jouni Haimi

Salomaa ei niitä tarvi ettsiä vaan kyllä ne tulee ihan itse sieltä teiltä persuista.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa

Ei, kyllä ne ihan oikeasti pitää sieltä netin syövereistä aktiivisesti hakea! Tuskin sinunkaan tai Heikki Sairasen koneelle kaikki typeryydet automaattisesti pamahtaa.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #27

Ongelma ei ole see kuka niitä löytää vaan se kuka niitä laittaa löydettäväksi. ei kai se nyt liikaa ole vaadittu persuiltakin jotain käytöstapoja....tai no ehkä persujen kohdaalla taitaa olla.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa Vastaus kommenttiin #68

Käytöstapoja tosiaan toivon omiltani mutta myös muilta.

Onko kukaan käynyt katsomassa Savukosken valtuuston Kokoomuksen varavaltuutettujen fb sivuilta mitä mieltä he ovat tästä tapahtumasta?

Ongelma ei ole mitä ääliöt kirjottavat sähköisten vessojen seinälle. Vaan vihreät politrukit jotka tekevät näillä pöllöilyillä kylmästi politiikkaa.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #75

Ensinäkin etäs sitten.Ei pitäisi antaa seita niin helposti kuin persut tekee. Niikuin sanoin omapa on mokenne kun noita sattumia syötätte jatkuvasti julki.

Eerola nyt kuitenkin on sekäkansanedustaja että puolueenn vvarapuheenjohtaja joten vertaus varavaltuutetuihin ontuu tässä yhteydessä..

Ukko Makkonen

Eikös tuo Sairasen kertoma Urjalankin tapaus ollut tämän päivän Aamulehdessä? Ei siis tarvitse menneisyydestä kaivella. Itse en ollut asiasta aiemmin kuullutkaan mutta törkeähän tuo Urjalan tapaus oli, käsittämätön suorastaan.

Jouni Haimi

Se on kyllä kumma juttu että taas perussuomalaiset eivät käsitäneet että vaikkapa soinin kkommentilla jossa olisi tuomittu asia olisi saavutettu tällä kertaa aika hyvä pr voitto.

Mauri Skön
Reijo Tossavainen

Yle Uutiset:

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Juho Eerola kiistää kehottaneensa Facebookissa ihmisiä soluttautumaan tilaisuuksiin. Eerola kommentoi päivityksessään Jyväskylän kaupunginkirjastolla eilen sattunutta välikohtausta.

Eerola muun muassa vinkkaa Facebookissa näin: "Älkää seuraavan kerran näyttäkö "patriooteilta", kun pyritte tuollaiseen tilaisuuteen sisään. Älkää myöskään menkö ryhmässä, vaan muina miehinä muiden joukossa."

Eerola sanoo pitävänsä vääränä, jos joiltakin henkilöiltä evätään mielipiteensä vuoksi pääsy yleisiin tilaisuuksiiin. Tilaisuuksiin on kuitenkin mentävä kuten muutkin ihmiset ja niissä on käyttäydyttävä asiallisesti, sanoo Eerola.

- Kaljakassit ja puukot eivät missään tapauksessa kuulu asiaan. Tuomitsen sellaisen jyrkästi, Yle Uutisten haastattelema Eerola toteaa.

Jyväskylän kaupunginkirjastolla sattui eilen Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelyn yhteydessä välikohtaus, jossa yhtä ihmistä puukotettiin. Kahakka alkoi, kun ryhmää miehiä estettiin pääsemästä tilaisuuteen sisään.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Mitä ovat ne edustaja Tossavaisen havaitsemat äärioikeistolaiset toiminnot, joista edustaja omassa plogissaan mainitsi?

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Puukotettu ovimies:
" Miehistä näki heti, ettei ne mitään kirjaesittelyä tulleet kuuntelemaan. He olivat suojautuneet hyvin. Esimerkiksi yhdellä miehistä oli luotiliivit, hitsilasit päässään ja suojahanskat kädessä. Heillä oli mukanaan kassit, joissa oli pulloja.
Miehet vaativat pääsyä saliin.
– Tajusin, ettei näitä miehiä kannata päästää sisälle. Yksi miehistä yritti välittömästi vetää mua turpaan, mutta väistin ja isku osui oveen. Sen jälkeen hän löi minua pullokassilla päähän."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128853635798...

Onko Eerola, ja/tai Tossavainen, tosiaankin sitä mieltä, että oli jotenkin väärin olla päästämättä tällaisia henkilöitä sisään?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kunhan jätetään ne ekstravetimet pois ja käyttäydytään asiallisesti. Nyt molemmat kohdat jäivät toteutumatta, joten ei se ollut väärin evätä sisäänpääsyä.

Santeri Halmetoja

Typerää käyttää tätä tapausta hyökätäkseen perussuomalaisia vastaan, mutta toisaalta Juha Eerolan kommentti suorastaan kerjäsi sitä.

Jaguaarikuski tuskin liittyy tähän aiheeseen.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Aika vaikeaa tuosta teosta on suoraa linjaa PS:n puoluetoimistoon vetää. Sellaista tarkoitushakuista tekstiä tuntuu nyt ilmaantuvan vähän joka puolelta. Ihmettelen suuresti...

Toisaalta kysymyksessä on eräänlainen susikammoon verrattava piirre. Ei sitä pysty järjellä selittämään.

Pertti Kostiainen

ai niin nyt mää ymmärrän tää on teidän pr-touhuja mutta miksi syyttää toisia jos itse on epämääräinen onko toi niin tärkeää teille että noi persut alkais teitä mielisteleen? teidän aatemaailma on kuitenkin suurin piirtein samanlaista kuitenkin persuilla hieman vapampaa.kyllä se siitä hyvin menee kun herrat saa köyhät keskenään tappeleen.

Reijo Tossavainen

Ääriajatteluun ja siitä seuraavaan ääritoimintaan suuntautuvia ei voida hyväksyä osaksi demokraattista yhteiskuntaa, jos toimitaan lainvastaisesti. Olkoon sitten kyse äärioikeistosta, äärivasemmistosta tai äärivihreistä. Siis ehdottomasti ei.

Jos katsotaan muualle Eurooppaan, niin siellä erityisesti Saksassa äärivasemmiston/äärivihreiden ja äärioikeiston anarkia on yleistä ja suuri ongelma. Siellä nämä ääriryhmät ovat jopa kahinoineet keskenään.

Suomessa on merkkejä äärioikeistolaisesta toiminnoista. Meillä on myös punavihreää anarkismia, joka on yhtä tuomittavaa. Onneksi meillä Suomessa on ollut kysymys lähinnä yksittäisten ihmisten toiminnoista.

Jani Heinonen

Milloinkas, Reiska, punavihreät anarkistit ovat viimeksi puukotelleet kirjanjulkistustilaisuudessa?

SVL koostuu tietysti yksittäisistä ihmisistä, kuten Perussuomalaisetkin, mutta sen toiminta vaikuttaisi kuitenkin kohtalaisen järjestäytyneeltä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Eikö Tossavaiselta tosiaankaan irtoa juuri tätä tekoa ja näitä tekijöitä koskien muuta kuin ympäripyöreää ja siihen sivulausetta?

Olen kerran hiillostanut Sinua ottamaan kantaa arvoihin. Silloin onnistuin, sain miehen vastauksen, mutta blokkasit varmuuden vuoksi minut blogistasi.

Nyt on se toinen kerta. Sano nyt hyvä mies suoraan, ilman kommervenkkejä. Oletko puolesta vai vastaan? Juuri tässä ja nyt.

Pentti Järvi

Pikkasen ihmettelen kaimani (minoon Pentti Anders) tölväisyjä Tossavaisen suuntaan, kilttiin inimiseen.

Kaikki ei voi olla yhtä "teräviä" kuin H.E.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #90

Mitä ilmeisimmin Reijo Tossavainen ei ole yhtä terävä kuin Helena Eronen. Mutta edellinen on kansanedustaja. Kuitenkin jälkimmäisellä oli ryhtiä sanoa suoraan asiat halki. Sitä ryhtiä minä peräänkuulutan Tossavaiselta, ei tässä älyä tarvita.

Kalevi Wahrman

Sana "äärivasemmisto" heitetään täällä surutta ja leimataan sillä.
"Minä olen kommunisti muttä en "äärivasemmistolainen". Viittikää nyt edes vähän tutustua historiaan ja poliittiseen sanastoon ja kenttään, niin menevät nuo määritelmät vahänkin oikeaan suuntaan, eivätkä ole pelkkiä haukkumanimikkeitä , kun ei muuta keksitä.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Eikö sama koske "äärioikeistoa"?

Kalevi Wahrman

Tossu
Puhut epämääräisesti "äärivasemmistostota",
selvennä olenko minä äärivasemmistoa. Olen liittynyt kommunistiseen puolueeseen v. 1971, toiminut Porvoon sosialististen nuorten puheenjohtajana 20. v jolppina,
AY-liikkeessä vuodesta 1969, nykyisin Kommunistisen Liiton puheenjohtajana, STP:n hallituksessa jne...

Tuetko sinä puolueesi toiminnassa nationolistisia, äärioikeistolaisia aineksia, jotka kylvävät rasismia, kielivihaa, naapurivihamielisyyttä, muukalaisvihaa, erilisisia uskontojen eristämistä, erilaisia kulttuurien eristämistä (mm. romaanit mm.), kansojen välistä yhteistyötä mm. .... mitä sinä oikeasti eduskunnassa ajat????

Marko Kervinen

Irtisanoudutko Stalinista, stalinin hirmutöistä ja Stalinin terrorismista Suomea kohtaan? Kukaan vasemmistolainen, tai kommunisti ei ole tehnyt sitä kun olen kysynyt. Stalin pahempi kuin Hitler.

Stalin. Kommunistien. Vasemmiston. Sdp. Vihreitten mestari.

Petri Haapa

Sitoutumattomana vasemmistolaisena en näe irtisanoutumisessa Stalinista ja hänen hirmutöistään mitään ongelmaa. En usko, että kovinkaan monella kommunistillakaan on vaikeuksia tässä.

Marko Kervinen Vastaus kommenttiin #80
Petri Haapa Vastaus kommenttiin #93

Pitääkö tehdä virallinen irtisanoutumisilmoitus valtakunnankansleri Kerviselle;-)

Marko Kervinen Vastaus kommenttiin #95

Se olisi hyvä alku :). Itse irtisanoudun myös Stalinista ja hänen aatemaailmastaan.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #97

Ok, valtakunnankansleri Kervinen: Irtisanoudun Stalinista ja hänen hirmutöistään. Varmuuden vuoksi irtisanoudun myös Ioseb Besarionis dze Dzhugashvilistä ja hänen hirmutöistään, ettei kansleri Kervinen rupea saivartelemaan.

Juha Petri Heinola

Kalevi Wahrman - "selvennä olenko minä äärivasemmistoa. Olen liittynyt kommunistiseen puolueeseen v. 1971, toiminut Porvoon sosialististen nuorten puheenjohtajana 20. v jolppina,
AY-liikkeessä vuodesta 1969, nykyisin Kommunistisen Liiton puheenjohtajana, STP:n hallituksessa jne..."

Olet äärivasemmistoa, koska kommunismia vasemmalle ei enää pääse.

Aina vuoteen 1991 saakka ihannevaltiossasi Neuvostoliitossa oli kommunistien toimesta murhattu kokonaisia kansoja pyhän aatteesi nimeen. Balttian kansat eivät tule koskaan unohtamaan niitä 50 vuotta joita saivat nauttia kaltaistesi kommunistien vallassaolosta maassaan.

Petri Haapa

Luottamus menee aina sellaisiin kommentoijiin, jotka ovat mollaavinaan Neuvostoliittoa ja kirjoittavat Baltian kahdella t-kirjaimella.

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

On typerää puhua tässä yhteydessä äärivasemmistosta: Koivulaakso on kaupunginvaltuutettu ja Andersson valtuustoryhmän pj ja varakansanedustaja, ts. molemmat toimivat julkisesti ja laillisesti edustuksellisen demokratian puitteissa. Kumpikaan ei ole koskaan syyllistynyt väkivaltaan eikä kumpaakaan ole edes tuomittu vihapuheesta.

Heidän rinnastamisensa tällaiseen viattomia ihmisiä puukottavaan, ammuskelevaan ja kaasuttavaan psykopaattijoukkoon nyt vain on tyhmää.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Sympatiani ovat monessa asiassa persujen puolella, mutta tietääkseni en ole ollut missään kirjastossa spedeilemässä puukon kanssa.

Sympatiani ovat myös SDP:n, Vihreiden, Vasemmistoliiton ja Kokoomuksen aatteiden puolella, mutta tietääkseni en ole ollut neuvottelemassa Kreikka-vakuuksista tai ottamassa vaalirahoitusta mistä sattuu.

Rikokset rikoksena ja politiikka politiikkana. Ne, joilla ei ole muuta sanottavaa kuin kytätä ja ilmeisen tahallaan tulkita väärin jotain facebook-päivityksiä, voisivat vaikka hankkia elämän. Ne, jotka yleistävät jonkun yksittäisen toimijan teon koskemaan jotain ryhmää vain sen takia, että itse omaa mielipide-eroja ryhmän kanssa, saisivat puolestani käydä peruskoulun uudelleen läpi. Jotain on nimittäin jäänyt oppimatta.

Ja Kanki-Kaikkonen, puukkonatsit, kivitysvassarit ja tekopyhät haistakoon paskan ja saakon tuomionsa, kuten yhdessä sovituissa pelisäännöissä (laki ja yleinen oikeustaju) on sovittu.

Jos on mielipide-eroja, keskustellaan niistä, ja jätetään kaikki ääripellet omaan arvoonsa.

Esa Heiskanen

Kaikki väkivalta on pahasta ja ikävä kyllä molemmat ääripäät tuntuvat siihen syyllistyvän. Ei tässä pitkä aika ole kun vasemmistoanarkistit pitivät terrorikampanjaa helsingissä valepommeineen ja polttopulloineen: http://takku.net/article.php/20110606104444198

Eli molemmille malttia.

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Eerola laskeutuu yhä alemmas!

"Vihjaatko siis, että tämä oli järjestetty mainostemppu?
– Noin sanoin, ja muistelen, että Neuvostoliitossakin oli aikoinaan ne Mainilan laukaukset."

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/445023/Eerola+Vak...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

No todellakin on Eerolalta melkoisen matalaotsainen kommentti. Typerä lausunto tosin ei ole ymmärtääkseni laitonta.

Myös Koivulaakso munaa itsensä aivan totaalisesti:

"Koivulaakson mukaan hänen ja hänen kollegoidensa tilaisuuksiin keskittynyt väkivalta johtuu siitä, että äärioikeiston uhkailujen vuoksi kukaan muu ei nykyisin suostu puhumaan aiheesta julkisesti.

– En tiedä oikeastaan ketään muuta Suomessa meidän lisäksemme, kuka on näistä asioista puhunut julkisesti."

Aha.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Vihollisryhmäkuvilla ratsastelu menee helposti juurikin tuollaiseksi.

Juha Petri Heinola

Itse asiassa asia voi olla hyvinkin noin.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Miten tämän nyt sanoisi niin, että kaikki eivät ymmärtäisi väärin. Että en leimaisi kaikkia Perussuomalaisia "dopingin" käytöstä, vaikka heistä osa on varmasti kiellettyihin piristeisiin sortunutkin. Sen vuoksi, että saisivat enemmän potkua etenemiseensä poliittisella kentällä. Osa Perussuomalaisten teoista on takuuvarmasti julkisuustemppuja. Halutaan pysyä otsikoissa, jos ei poliittisilla ansioilla, niin sitten "käsirysyä" siellä ja täällä. Epäilen että osa Perussuomalaisten ns. "riidoista" on itse tahallisesti aiheutettuja, jotta puolueesta puhutaan. Esimerkkinä epäilystäni esim. Juha Väåtäinen tapahtumasarja. Miksi sisäisiä asioita täytyy tuoda julkisuuteen, ja antaa puolueesta eripurainen kuva ihmisille ja medialle. Sitten syyttää mediaa siitä, että se tahallaan ymmärtää väärin eikä ota asioista kunnolla selvää.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ville Hautakangas / 56. Aika kovaa on väittää, että ihmishengelle vaarallinen puukko olisi mainostemppu. Näin siis antamasi linkin lehtiartikkelissa. Yhtä hyvin voisi sanoa, että Perussuomalaisten ääriainekset ( en tarkoita Halla-ahoa tai Hirvisaarta ) itse yllyttivät nuo kolme tuohon tilaisuuteen. Joskaan teräaseen mukaan ottamisesta ei välttämättä ollut puhetta.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Ehkä se on vain tuo Turun sanomat, joka saa sekä Eerolan että Koivulaakson näyttäytymään aika ikävinä huomionkalastelijoina.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"Voi ajatella, että äärivasemmisto ja äärioikeisto ovat epäkuvaavia termejä, mutta selvästi väkivaltaisen osapuolen yhdistäminen rauhanomaisesti toimivaan osapuoleen on loukkaavaan."

http://www.youtube.com/watch?v=QXswntAnhxA#t=3m47s

Väitätkö tosissaan että äärivasemmisto on rauhanomaista porukkaa. Jooh, tämä on juuri se asia miksi en enää äänestä vihreitä ja heidän 'ei väkivaltaisia' kettutyttöjä, antifasistista siipeä yms.. Äärioikeisto ja äärivasemmisto - samaa roskaa eri värisessä paketissa. Hah, ja persun sanomisiin pitää tarttua kun esim. Stubbs mietti about täsmälleen samanlaisia juttuja.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56753-stubbin-twit...

Eikö Suomessa olisi vähän tärkeämpiäkin asioita kuin se että olette toistenne kurkussa kiinni heti kun joku sanoo jotain? Kaikki rajoittaminen, poteroihin kaivautuminen ja rasismisyyttely on niin turhaa kuin mahdollista varsinkin kun osassa vääristellään totuutta niin paljon että ei voi olla kuin persujen puolella. Antakaa persujen levitellä aivopierujaan niin porukka oikeasti näkee miten idioottimaisia juttuja ne ajattelevat. Nythän niistä tyhmimmät vain uskaltavat avata suunsa ja järkevämmät suoltavat ulos vain valmiiksi tarkastettua tekstiä. Jos persut pääsevät valtaan jossain vaiheessa, niin ette voi siitä syyttää kuin itseänne.

Michael Perukangas

Perussuomalaiset ovat tänään todistaneet seuraavaa:

- että Suomessa äärivasemmisto ei ole turvallisuusriski
- että Suomessa ei ole äärivasemmistoa
- että Suomessa on äärioikeistoa, ihan eduskunnassa asti. Yksi pääsky ei vielä tee kesää, mutta entäs kun niitä on ainakin kaksi? Perussuomalaisessa eduskuntaryhmässä vallitsee ikuinen kesä, kiitos mm. kansanedustajille Immonen ja Eerola.
- että Suomessa on eduskunnassa asti ihmisiä, jotka luulevat, että puhuminen (parlare) tapahtuu puukolla. Parlamentti on semmoinen paikka jossa puhutaan. Kyllä sen kai nimestäkin kuulee, parlare. On siellä perussuomalaisiakin. Kas kun eivät puukkoa parlamenttiin asti tuo.
- että Suomessa on lakeja säätämässä ihmisiä, jotka sekoittavat aseellisen päällekarkauksen joukkotappeluun. Pelottavaa.
- että vapaamuurarit eivät aja autoilla naisien päälle ja varsinkaan lähde sitten vielä Thaimaaseen.

Perussuomalaiset ovat tulleet todistaneeksi muitakin asioita, silleen rivien välissä. Tai ainakin ne todisteet pitää laittaa sinne rivien väliin jotta välttyisi joutumasta oikeudellisten tai ulkoparlamentaaristen toimien kohteeksi. Viimeksi kun näin tein, blogini joutui google-sensuuriin vuodeksi kantelun takia kun olin ollut poliittisesti epäkorrekti. Perussuomalaiset käyttäytyvät kuin ne, jotka käyvät salaa tupakalla samalla moralisoiden toisia tai kuten jalkapalloilijat, jotka osaavat pysyä pystyssä vain toisella rangaistusalueella.

Suomessahan perussuomalaiset - tästä meinasi lipsahtaa u-kirjain vahingossa pois - ovat hakeneet tavaramerkkiä poliittiselle epäkorrektiudelle. On äärioikeistossa ennenkin osattu sekoittaa oikea ja vasen. Se on hämmästyttävää, ottaen huomioon sitä, että yleensä siihen tarvitaan peili. Eikä tarvitse kaivella sitä per.looksia esille. Kyllä se rumuus onnistuu vihervasemmistolaisiltakin.

http://perukangas.blogspot.fi/2013/01/perussuomala...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

M. Perukangas: "On äärioikeistossa ennenkin osattu sekoittaa oikea ja vasen".

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/445041/Arhinmaki+...

Meidän kokoomuslainen Eurooppaministeri olisi tämän Perukankaan määritelmän mukaan äärioikeistoa?

Aika hurjaa. En allekirjoita.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Michael Perukangas / 67. Tekstisi on hieman raskas ymmärtää, ei aivan helpoin, mutta parhaani teen. Aina en oikein ymmärrä, tarkoitatko vai et. "Että Suomessa ei ole äärivasemmistoa." Perussuomalaiset ovat todistaneet sen ?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Vapaamuurarit? Nyt ihan oikeesti hei.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan oikeasti mutta ; ) ei vakavasti :http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194792499098/artikkeli/valvontakamera+tallensi+jaguar-kuskin+tormayksen+parkkipaikalla+urjalassa+-+katso+video.html
Tämä jaguaarinomistaja sitten syytti vapaamuurareita jotenkin.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Veikkaisin, että Urjalassa tapahtuu henkilövaihdoksia. Toivottavasti menee mielenhäiriön, alkoholin, avioerostressin tm. piikkiin. En nimittäin soisi tuommoista tyhmyyttä edes vihamiehilleni.

Aki Häkkilä

"Kansanedustaja Immonen Hommaforumilla reagoi nopeasti. Onnistui yhdistämään äärioikeiston ja äärivasemmiston yhdeksi jutuksi antaen kuvan, että tapahtumassa olisi kaksi tasavertaista ja tasapahaa osapuolta “kahakoimassa”. Kokonaan Immoselta unohtui, että puukkoa oli heilutellut vain yksi osapuoli ja puukosta oli saanut ihminen vain toiselta puolelta."

Eiköhän kaikki mene ihan hyvin, kunhan et erehdy näyttämään "patriootilta".

"ens kerran kun patriootteja näkyy jossain julkisuudessa niin ne saa niin pahasti pataansa etteivät syö, runkkaa tai kävele puoleen vuoteen"

"Führer-Tahvanaista", kuka sitten lieneekään, ei ole kuulemma näkynyt julkisuudessa "sen tampereen keikan jälkeen millon siitä hakattiin paskat pihalle".

Lainaukset näistä:
http://takku.net/comment.php?mode=view&cid=13738
Huomasit varmaan lainausmerkit. Track recordhan menee niin, että natsit sai crustin kumoon Keskustorilla ja melkein kaljat läikkymään. Päivän päätteeksi natseja sairaalaan. Jyväskylässä Paavo ja kumppanit ruikutti foorumin nurkalla kun ne eristettiin siihen eivätkä päässeet häiritsemään demoa. Helsingissä natsit pinkoi karkuun ratsupoliisien taakse ja yksi sai turpaan. Jyväskylässä natsit eivät päässeet tapahtumaan sisälle, joutuivat ottamaan hatkat ja nyt linnakeikkaa luvassa.

Eli ei, teillä ei mee kovin hyvin, ei.

http://takku.net/comment.php?mode=view&cid=13739
Vitun natsipaska, führer-tahvanainen ei oo ku kerran uskaltanu näyttää kasvojaan julkisuudessa sen tampereen keikan jälkeen millon siitä hakattiin paskat pihalle. Sitte te meette istumaan sen skitsofreenikon takia linnaan. Tajutkaa nyt vittu että kun te nostatte panoksia niin kyllä ne nousee. Itse voisin veikata että ens kerran kun patriootteja näkyy jossain julkisuudessa niin ne saa niin pahasti pataansa etteivät syö, runkkaa tai kävele puoleen vuoteen.

Koko keskustelu
http://takku.net/article.php/20130130233700908

Hyvä kuitenkin, että puukkomies pysäytettiin. Oikeusprosessin jälkeen syyllisille asiaankuuluva tuomio. Ehkä ei olisi haitaksi, että seuraavassa tapahtumassa on poliisipartiokin paikalla, vaikka nimillä puhuttelu antaisi ymmärtää, ettei tämäntyylisiä patriootteja kovin montaa Suomessa ole.

Pertti Kostiainen

on outoa että aletaan toisia syyttämään heti suoralta kädeltä ja jonkun sanan takia saivarella. eiköhän tässäkin ole ollut syrjäytyneet nuoret sällit asialla. näillekkin on syötetty tietynlaista propagandaa johon se on uponnut kun ei ole muutakaan toivoa. nyt ryhtiä sinne vasemmistoliittoon että ajatte tuota nuorisotyöttmyys asiaa kun olette siellä hallituksessa ja jättäkää tää turha jauhaminen vähemmälle, muuten tämmöiset asiat vaan lisääntyy.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Totta kai takana on syrjäytyneet nuoret sällit.

Nyt kuitenkin heidän tekonsa vähättelijät ja puolustelijat eivät ole syrjäytyneitä nuoria sällejä. Siitä on kyse.

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Netissä kiertää jo nimilista, jonka mukaan Jyväskylässä hilluivat samat äijät kuin helsingissä ja Oulussa. Jos tämä on totta taitaa olla kyse ammattivallankumouksellisista puukkojunkkareista.

Pertti Kostiainen

mulle jäi tajuamatta että mikä oli tämän kirjoituksen tarkoitus? taida olla tyhmä

Toimituksen poiminnat