*

Heikki Sairanen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 48 min 40 s sitten

EU:n ulkoministerit: Venäjällä täysi vastuu hermomyrkkyiskusta – Soini vaatii sarkasmin loppua

1 tunti 2 min ago

Euroopan unionin jäsenmaiden ulkoministerit sälyttävät täyden vastuun Venäjälle ex-vakooja Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkyttämisestä Britannian Salisburyssa.

EU:n jäsenmaiden ulkoministerit tuomitsivat Venäjän toimet yksiselitteisesti ja vaativat asian täydellistä selvittämistä.

Britannian ulkoministeri Boris Johnson kertoi ministerikollegoilleen brittien näkemykset EU:n ulkoministeritapaamisessa maanantaina Brysselissä. Johnsonin mukaan britit lähtevät siitä, että iskussa osallisena on Venäjän federaatio.

Ekonomisti pöyristyi 400 €:n sähköpyörätuesta: ”Järki käyttöön – Hallituksen ajatus huonompi kuin kykenin kuvittelemaan”

2 tuntia 9 min ago

Sähköpyörien hankintaan ehdotetaan 400 euron hankintatukea vuosille 2018–2021, kertoo liikenne- ja viestintäministeriö. Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus tyrmää hallituksen esitysluonnoksen täysin.

Ehdotuksen mukaan yksityishenkilöt voisivat saada tukea uuden sähköpyörän hankintaan kerran kalenterivuodessa. Tukea voisi hakea jo heinäkuun alusta ja saada takautuvasti pyörästä, joka on hankittu aikaisintaan 1. huhtikuuta.

Jyrki Katainen hehkuttaa suomalaista kotouttamishanketta – “Mullistaa onnistuessaan julkisen sektorin”

2 tuntia 41 min ago

Komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) piipahti Vantaalla markkinoimassa eurooppalaisille toimittajille suomalaista kotouttamisinnovaatiota. Mallia kokeillaan Suomessa seuraavaksi pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen, sanoo työministeri Jari Lindström (sin.).

”Kova” perintövero halutaan pois – Tutkijalta muistutus: Tasaa varallisuutta ja paikkaa veroaukkoa

4 tuntia 6 min ago

Perintövero voidaan nähdä täydentävänä oikeudenmukaisuuden näkökulmasta, sanoo Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) erikoistutkija Uudelle Suomelle. Kansalaisaloitteessa perintövero nähdään päinvastoin epäoikeudenmukaisena.

Perintöveron poistamista vaativa kansalaisaloite sai tänä aamuna täyteen vaadittavat 50 000 allekirjoitusta ja etenee eduskunnan käsittelyyn.

Karu muistutus Formula ykkösten 1970-luvusta

5 tuntia 1 min ago

Ensi viikonloppuna alkavan Formula ykkösten kauden 2018 puhutuin uudistus on uusi halo-turvakaari. Halolla kuljettajia suojataan päähän kohdistuvilta iskuilta. Radalla mahdollisesti lentelevät autonkappaleet ja renkaat ovat kuljettajille turvallisuusriski, mutta halo parantaa turvallisuutta.

Kaikkien mieleen halo ei ole. Haas-tallissa kisaava tanskalainen Kevin Magnussen laukoo halosta ainakin suorat sanat.

Euroopassa vaaditaan sanktioita ”Putin-lobbari” Schröderille – NS2-hankkeessa on mukana myös Paavo Lipponen

6 tuntia 17 min ago

Saksan entisen liittokanslerin Gerhard Schröderin rooli venäläissaksalaisessa Nord Stream 2 -hankkeessa kuohuttaa tunteita Euroopassa. Schröder toimii Nord Stream -yhtiön hallintoneuvoston puheenjohtajana ja on saanut roolinsa vuoksi liikanimen ”Putinin tärkein oligarkki”, Saksan yleisradion Deutsche Welle kertoo.

Kansanedustaja ylistää perintöveroa: ”Markkinatalouden paras vero – kohdistuu ansaitsemattomaan tuloon”

8 tuntia 45 min ago

Kansanedustaja Timo Harakka, SDP:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava, vastustaa perintöverosta luopumista. Harakan mielestä perintö- ja lahjavero on ”markkinatalouden kannalta paras vero”.

Perintö- ja lahjaveron poistamiseen tähtäävä kansalaisaloite saavutti maanantaina 50 000 allekirjoituksen rajan ja etenee eduskunnan käsiteltäväksi. Aloitteessa veroa kuvataan ”epäoikeudenmukaiseksi”, mutta Harakka on eri mieltä.

Lainakatto kiristyy: Asuntovelkaa saa pian 5 prosenttiyksikköä vähemmän

9 tuntia 50 min ago

Finanssivalvonnan johtokunta on päättänyt kiristää asuntoluottojen lainakattoa eli enimmäisluototussuhdetta viidellä prosenttiyksiköllä, Kauppalehti kertoo.

Päätös koskee muita kuin ensiasunnon ostajia. Heinäkuun alun jälkeen pankit voivat myöntää näille asiakkaille asuntolainoja, jotka ovat enintään 85 prosenttia vakuuksien käyvästä arvosta. Ensiasunnon ostajilla lainakatto säilyy 95 prosentissa.

SAK hämmästyi EK:n uutta ”tupoa” – ”Entistäkin tiukempi pakkopaita työmarkkinoille”

10 tuntia 8 min ago

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kommentoi blogissaan syksyllä alkanutta palkkaneuvottelukierrosta. Eloranta kiinnittää huomiota, että kierroksen avannut Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton sopimus on raamittanut kaikkia sopimuksia "teräskehikon" lailla.

Eloranta arvioikin, että työnantajien EK on "pitänyt tiukkaa kuria omissa jäsenliitoissaan ja toteuttanut viennin avausta kuin parastakin tupo-ratkaisua".

50 000 nimeä täynnä: Onko eduskunta valmis poistamaan perintöveron?

10 tuntia 32 min ago

Perintö- ja lahjaverosta luopumista vaativa kansalaisaloite pääsee eduskunnan käsittelyyn. Aloite saavutti maanantaina aamulla vaaditun 50 000 allekirjoituksen rajan.

Aloitteen kannattajien mielestä vero kohtelee kansalaisia epäoikeudenmukaisesti.

- Perintövero sinällään on turhan kova, kohdistuu jo ennestään verotettuun tuloon. Nämä verot edistävät eriarvoisuutta, eivät vähennä, aloitteessa todetaan.

Paavo Lipponen nimettiin Putinin liittolaiseksi USA:ssa – ”Eurooppalaisen ja venäläisen rahan liitto”

11 tuntia 3 min ago

Suomen entisen pääministerin Paavo Lipposen (sd.) nimi oli esillä, kun Yhdysvalloissa järjestetyssä seminaarissa esiteltiin Venäjän presidentin Vladimir Putinin läheisiä eurooppalaisia liittolaisia heitä jopa ”rikostovereiksi” kutsuen. Seminaarista uutisoi Suomessa ensin Ilta-Sanomat.

Näkökulma: Putin loukkaa suomalaistenkin arvoja

12 tuntia 22 min ago

Salamurhia, naapurimaiden alueiden anastuksia, kyberhyökkäyksiä, vaaleihin sotkeutumisia, tahallisia ilmatilaloukkauksia, ihmisvirtojen ohjailua rajojen yli ja ydinaseilla pelottelua.

Nämä kaikki ovat presidentti Vladimir Putinin valvovan silmän alla tapahtuneita tekoja, joilla on pönkitetty Putinin yksinvaltaa Venäjällä ja joilla on samalla pyritty aiheuttamaan vahinkoa muille valtioille ja niiden ihmisille.

Venäjän vaalit: Putinille jopa aiempaa vahvempi tuki

12 tuntia 57 min ago

Venäjän istuva presidentti Vladimir Putin on saanut viranomaisten mukaan yli 76 prosenttia äänistä maan presidentinvaaleissa. Hän jatkaa odotetusti presidenttinä.

Puolan mäkikunkku voitti maailmancupin – Suomalainen surkeus jatkui

20 tuntia 46 min ago

Norja otti kolmoisvoiton mäkihypyn maailmancupin kisassa Vikersundin lentomäessä sunnuntaina. Pyeongchangin olympiakisoissa kolme mitalia voittanut Robert Johansson oli ykkönen, Andreas Stjernen kakkonen ja Daniel Andre Tande kolmonen.

Puolan Kamil Stoch oli kisassa kuudes. Se riitti Stochille maailmancupin kokonaiskisan voiton varmistamiseen.

Stoch voitti maailmancupin kokonaiskisan nyt toisen kerran. Ensimmäinen voitto tuli 2014.

Varoitus ”miljardimokan” mahdollisuudesta sotessa – Osmo Soininvaara: ”Me olemme tekemässä samaa virhettä”

18.3.2018 19:28

Vihreiden konkaripoliitikko Osmo Soininvaara varoittaa Suomea toistamasta Norjan ”miljardimokaa” sote-uudistuksessa.

–Norjassa tehtiin miljardimoka, jota me nyt matkimme, Soininvaara kirjoittaa Twitterissä.

Hän viittaa siihen, että norjalaiset siirsivät vajaat parikymmentä vuotta sitten erikoissairaanhoidon valtion vastuulle.

Tiukka sote-kysymys Juha Sipilälle: ”Onko hallitus ylipäätänsä tehnyt minkäänlaista riskianalyysiä?”

18.3.2018 19:03

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson vaatii Juha Sipilän (kesk.) hallitukselta vastausta kysymykseen, pitäisikö sote-uudistuksen valinnanvapausmalli lähettää notifioitavaksi EU-komissiolle. Korkein hallinto-oikeus on uudistusta koskevassa lausunnossa katsonut, että varminta olisi lähettää esitys Brysseliin.

Henriksson muistuttaa, että hallitus myöntää omassa lakiesityksessään, että ”täysin varmaa vastausta siitä, millainen on esitettävän valinnanvapausjärjestelmän EU –valtiontukioikeudellinen luonne, on mahdotonta antaa.”

Ensimmäisiä tulostietoja vuoti julki Venäjällä – Lähes 2000 epäilyä vaalivilpistä

18.3.2018 18:38

Venäläinen oppositiolehti Meduza on uutisoinut ensimmäisiä tulostietoja maan presidentinvaaleista. Lehden mukaan Novosibirskin piirin kommunistinen puolue on julkaissut tuloksia nettisivuillaan.

Maailmancup ohi – Suomalaishiihdon menestys muutaman tähden harteilla

18.3.2018 18:11

Maastohiihdon maailmancupin kauden viimeiset kisat hiihdettiin sunnuntaina Falunissa. Lauantaina 10 kilometrin perinteisen kisan voittanut Krista Pärmäkoski oli sunnuntaina takaa-ajokisassa parhaana suomalaisena kuudes. Kerttu Niskanen oli 11:s, viimeisen maailmancupin kisansa hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen 23:s ja Johanna Matintalo 30.s.

Maailmancupin kokonaiskisan voiton vei Norjan Heidi Weng, Yhdysvaltain Jessica Diggins oli toinen ja Norjan Ingvild Flugstad Östberg kolmas.

Työelämä mullistuu: Tällainen on tulevaisuuden ”supertyöntekijä”

18.3.2018 18:04
Työelämä on suuressa murroksessa ja on puhuttu jopa työpaikkojen katoamisesta. Työ ei kuitenkaan katoa, vaan sen sisältö muuttuu samalla, kun koulutuksen merkitys kasvaa. Näin ennustaa analyytikko, joka kertoo Uudelle Suomelle, millainen on tulevaisuuden supertyöntekijä.  

Suomalaismiljardööri ohitti Donald Trumpin maailman rikkaimpien listalla

18.3.2018 12:47

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes on julkistanut vuotuisen listansa maailman miljardööreistä. Tänä vuonna listalla on 2 208 henkilöä, joiden omaisuuden arvo on yli miljardi dollaria ja tämän joukon yhteiseksi varallisuudeksi lehti laskee 9 100 miljardia dollaria. Edellisvuoteen verrattuna upporikkaiden lukumäärä on kasvanut 165 henkilöllä ja yhteenlaskettu varallisuus karttunut 1 400 miljardilla dollarilla.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat